Author Topic: [SOLVED] Where can I configure Compton?  (Read 1906 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline simgin

  • Held Mitglied
  • *****
  • Posts: 774
  • Branch: All.
  • Desktop: XFCE+Alpine Linux, Mate+Fedora, Ubuntu Server + Mate and NoX+LinuxBBQ
  • GPU Card: GeForce 8600M & GT 555M 2GB
  • Skill: Intermediate
[SOLVED] Where can I configure Compton?
« on: 14. October 2015, 17:58:16 »
Hi guys, I have looked everywhere  ???

/etc/
/etc/xdg/
/etc/xdg/compton.conf.example
/usr/
/usr/bin/
/usr/bin/compton
/usr/bin/compton-trans
/usr/share/
/usr/share/applications/
/usr/share/applications/compton.desktop
/usr/share/icons/
/usr/share/icons/hicolor/
/usr/share/icons/hicolor/48x48/
/usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/
/usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/compton.png
/usr/share/icons/hicolor/scalable/
/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/
/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/compton.svg
/usr/share/licenses/
/usr/share/licenses/compton/
/usr/share/licenses/compton/LICENSE
/usr/share/man/
/usr/share/man/man1/
/usr/share/man/man1/compton-trans.1.gz
/usr/share/man/man1/compton.1.gz

cheers
simgin  C:-)
« Last Edit: 14. October 2015, 18:49:11 by simgin »

Offline eugen-b

  • Support Team
  • ****
  • Posts: 3191
  • Branch: testing
  • Desktop: LXDE, Fluxbox, JWM, LXQt, bspwm
  • GPU Card: Intel 82945G/GZ
  • GPU driver: free
  • Kernel: 4.5, 4.6
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #1 on: 14. October 2015, 18:04:59 »
I have my compton.conf in .config folder.
MSI Wind Nettop, Intel Atom 230 1.6GHz (64bit), 2GB RAM
DEs: NET-minimal + (LXDE / Fluxbox / JWM); LXQt OpenRC
how to install on btrfs subvolumes
http://manjaro.github.io/donate/

Offline simgin

  • Held Mitglied
  • *****
  • Posts: 774
  • Branch: All.
  • Desktop: XFCE+Alpine Linux, Mate+Fedora, Ubuntu Server + Mate and NoX+LinuxBBQ
  • GPU Card: GeForce 8600M & GT 555M 2GB
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #2 on: 14. October 2015, 18:14:57 »
^ Did you install it manually? I am using Holmes JWM 64bit spin, and I can for the life of me not find it's conf file  ???

Offline eugen-b

  • Support Team
  • ****
  • Posts: 3191
  • Branch: testing
  • Desktop: LXDE, Fluxbox, JWM, LXQt, bspwm
  • GPU Card: Intel 82945G/GZ
  • GPU driver: free
  • Kernel: 4.5, 4.6
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #3 on: 14. October 2015, 18:25:37 »
Compton can be started on autostart with some cryptic options without a config file. I took my file from Manjaro Wiki, agged some thing from Compton Github (don't know anymore). I placed the custom file in my home folder and I start compton -b at startup.
MSI Wind Nettop, Intel Atom 230 1.6GHz (64bit), 2GB RAM
DEs: NET-minimal + (LXDE / Fluxbox / JWM); LXQt OpenRC
how to install on btrfs subvolumes
http://manjaro.github.io/donate/

Offline simgin

  • Held Mitglied
  • *****
  • Posts: 774
  • Branch: All.
  • Desktop: XFCE+Alpine Linux, Mate+Fedora, Ubuntu Server + Mate and NoX+LinuxBBQ
  • GPU Card: GeForce 8600M & GT 555M 2GB
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #4 on: 14. October 2015, 18:30:55 »
^ Hmm ok cheers ,I see he is doing "compton -c" on startup  ???

Offline oberon

  • Core Team
  • *****
  • Posts: 3858
  • I'm nice. Be new!
  • Branch: unstable
  • Desktop: i3, Deepin, Cinnamon
  • GPU Card: Intel ValleyView Gen7
  • GPU driver: Intel
  • Kernel: 4.1 / 4.4
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #5 on: 14. October 2015, 18:41:12 »
Try this:
Code: [Select]
man compton
;)
The option -c you use when you want Compton to draw shadows and when that is not explicitly declared in a config file :)
If you want to configure Compton in more detail you have to create a config in ~/.config/compton.conf
manjaro is addictive ::)
* manjaro-i3  * manjaro-cinnamon  * manjaro-deepin

Offline simgin

  • Held Mitglied
  • *****
  • Posts: 774
  • Branch: All.
  • Desktop: XFCE+Alpine Linux, Mate+Fedora, Ubuntu Server + Mate and NoX+LinuxBBQ
  • GPU Card: GeForce 8600M & GT 555M 2GB
  • Skill: Intermediate
Re: Where can I configure Compton?
« Reply #6 on: 14. October 2015, 18:47:00 »
Thanks Oberon, I am making my own compton.conf now :D

cheerio
simgin